Wróżymy tylko osobom pełnoletnim - REGULAMIN PRÓŚB O WRÓŻBĘ - Kliknij i przeczytaj koniecznie!
Pytaj i odpowiadaj - zapraszamy na nasz nowy serwis - Pomóż nam go rozkręcić!
|
Białe światło ochrony
|
|
24-09-2009, 21:19:53
|
|||
|
|||
|
Białe światło ochrony
Dobrze jest nabrać nawyku otaczania się białym światłem np. przed każda sesją medytacji. W niektórych systemach jest to zalecane, ponieważ w wypadku niezastosowania go można być podatnym na jakieś „negatywne byty”, które tylko czekają na to, aby wskoczyć w ciało medytującego. Powodem robienia tego jest odgrodzenie się od podświadomych myśli otaczających cię ludzi, przynajmniej do czasu, aż staniesz się na tyle „silny” we własnych myślach, że myśli innych nie będą miały na ciebie żadnego wpływu.
Należy wizualizować, że Otaczasz się światłem,które może zneutralizować i rozpuścić każdą negatywną myśl, jeszcze zanim ona do ciebie dotrze. Użyj oddechu aby wzmocnić pole ochronne wokół siebie. Faktem jest, że czasami jesteśmy podatni na negatywne stany emocjonalne i myśli innych ludzi - czy to przyjaciół, czy nieznajomych i są one w stanie wpływać na nasz nastrój. Moźesz wyobrazić sobie promień światła słonecznego, który oświetla cię dokładnie sponad twojej głowy, coś w rodzaju promienia, który czasami przebija się przez chmury i oświetla jakąś niewielką część terenu. Stoisz więc w centrum takiego promienia i czujesz jak okala cię ze wszystkich stron, odczuwasz ciepło, rozchodzące się po całym ciele, które energetyzuje każdą twoją komórkę, zapewniając ci bezpieczeństwo. Kiedy roztacza ono nad tobą swoją ochronę, oczyszcza wszelkie negatywne myśli i uczucia, które są w tobie i jednocześnie oczyszcza wszystko to, co nadchodzi do ciebie z zewnątrz. Nic, co nie jest dobre, nie może przejść przez to światło. Możesz na przykład wyobrazić sobie, że twoje ciało albo aura są wypełniane przez sznur, który łączy cię z twoim Wyższym Ja. Niektórym wystarcza świadomość, że ich Wyższe Ja ochrania ich jak anioł stróż. Nie ma większego znaczenia, w jaki sposób się ochraniasz. Ważne jest, abyś robił to, jeśli czujesz potrzebę. Stosując te techniki często odczujesz, że twój nastrój będzie miał tendencję do tego, aby znacznie się poprawić. Warto używać tych technik wszędzie tam, gdzie bez powodu czujesz się nie najlepiej, niepewnie. |
|||
|
08-11-2010, 06:55:59
|
|||
|
|||
|
RE: Białe światło ochrony
Samo swiatło tu nie wystarczy, zwłąszcza jeśli się paramy magią, ale warto choc i tyle dla siebie zrobic.
Zapraszam serdecznie na mój blog poświęcony Reiki i rozwojowi duchowemu http://ezodar.blogspot.com/ |
|||
|
08-11-2010, 13:59:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2010 14:01:42 przez chani.)
|
|||
|
|||
|
Mogę tu dodać słowa inwokacji pierścienia ochronnego zaleconej przez znajomego bioenergoterapeutę dla ochrony przed negatywnymi wpływami:
Cytat:Jam jest We wszystkich nas drzemie iskierka boskości. Joga roznieca ją w jasny płomień. BKS Iyengar Ćwicz Jogę świadomie | Bliscy nie odchodzą |
|||
|
08-11-2010, 14:06:01
|
|||
|
|||
|
A to cytat z Saint Germaina?
Bo dla mnie to wyglada jak silna afirmacja Jam Jest Zapraszam serdecznie na mój blog poświęcony Reiki i rozwojowi duchowemu http://ezodar.blogspot.com/ |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|