Wróżymy tylko osobom pełnoletnim - REGULAMIN PRÓŚB O WRÓŻBĘ - Kliknij i przeczytaj koniecznie!

Pytaj i odpowiadaj - zapraszamy na nasz nowy serwis - Pomóż nam go rozkręcić!

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anioły...kim dla Was są te istoty?
10-02-2010, 12:42:08
Anioły...kim dla Was są te istoty?
Mam nadzieje, że umieszczam to we właściwym miejscu ;)

W każdym razie... Anioły... dużo tu już zostało powiedziane na ich temat, ale... ja mam pytanie kim dla Was są te istoty :huh:
Zdaje się, że wczoraj Marines z tommyenglish w rozmowie na sb podjęli temat Aniołów i mnie to zastanowiło... są teorie, że ze względu na dzień urodzenia (dzień, miesiąc) przypisany jest nam Anioł Stróż... ale wówczas pojawia się pytanie... a co gdy w różnych źródłach piszą inaczej... gdzie jest więcej prawdy... Są też inne teorie, które podważają tą pierwszą... każdy ma swojego Anioła Stróża przypisanego od urodzenia.. ale to nie nic związanego z datą... każdy ma innego/innych i to niekoniecznie musi być jeden z Aniołów którego imię jest znane... niektórzy nawet twierdzą, że Anioł Stróż może się zmienić...
A jak są Wasze zapatrywania na ten temat?? Popieracie jakąś z tych teorii a może macie jaką swoją własną...

Zapraszam do dyskusji...

Każda teoria może być dobra... więc proszę pisać co Wam przychodzi do głowy.. każdy pogląd... każdą myśl... Każdy ma prawo do swego zdania, podzielicie się nim... ?

Pozdrawiam Angel

i mam nadzieje, że nie powielam żadnego istniejącego już tematu :P
Zacytuj ten post w odpowiedzi

10-02-2010, 17:23:18
RE: Anioły...kim dla Was są te istoty?
w istnienie aniołow wierze napewno a co do teorii o dacie urodizn cyz jakiej kolwiek innej hmm trudno mi sie ustosunkowac uwazam ze "kazdy ma swojego aniola" a to od nas zalezy czy w niego uwierzymy

Niektóre odpowiedzi w życiu są tak niesamowite, choć satysfakcjonujące, że usłyszawszy je, umysł może tylko rozsiąść się wygodniej i czknąć z ukontentowania.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
10-02-2010, 18:31:21
Według mnie każdy ma swojego Anioła, ale ja odczuwam to tak, że moim aniołem jest osoba zmarła, która należała do rodziny i teraz się mną opiekuje. Czasem mam wrażenie, że to nie jest 1 anioł, ale kilka i się zmieniają.

Takie są moje odczucia Angel

Nie przywiązuję wagi do dat według, których anioł jest nam przypisany. Z tymi datami kojarzy mi się to jakoś z matematyką, w której wiele rzeczy jest pewnych i można je wyliczyć. Tutaj mamy do czynienia z czymś duchowym, nadprzyrodzonym.

[Obrazek: sygnatura.png]
11-02-2010, 13:47:18
(10-02-2010 17:23:18)nalka napisał(a):  uwazam ze "kazdy ma swojego aniola" a to od nas zalezy czy w niego uwierzymy

I tu myślimy podobnie :shy:.
A jeśli chodzi o moje osobiste odczucia, poglądy..to...hmm... właściwie są w trakcie kształtowania <myśli>.
Jeśli chodzi o te daty... to ta propozycja za bardzo do mnie nie przemawia. Jeśli chodzi o inne... wydają się bardziej prawdopodobne. Ale przede wszystkim Anioł Stróż to według mnie Przyjaciel, właśnie przez takie wielkie 'P' :) Bywa, że mamy tu na ziemi przyjaciół, którzy jednak są nimi tylko na niby, niektórzy może nadużywają troche słowa aby zastąpić słowo 'kolega' czy 'znajomy', a Anioł Stróż to ktoś więcej... kto zna nas lepiej niż my sami... ktoś kto nas kocha... kto szanuje fakt, że posiadamy wolną wolę.
Angel
Jak sobie coś więcej uzmysłowie to jeszcze napisze :P

Dziękuje za Wasze wypowiedzi naluś, eZo. Mam nadzieje, że inni dołączą do dyskusji :)
29-03-2010, 19:48:50
wątek sprzed roku ale podnoszę bo mnie dość bliski ostatnio

aniołami nazywane są byty o świetlistej aurze, emanujące kolorami które dla nas często przyjmują kształt skrzydeł, wspierające i otaczające opieką. najsilniej kojarzone są z kręgami kultury judeo-chrześcijańskiej jednak występują w każdej kulturze ino inne nazwy mają nadane i najczęściej nie dostrzegane są owe "skrzydła".

bo anioły mają to do siebie, ze są energią a przez to, ukazać się mogą w doprawdy różnych formach. co prawda wiele z nich ma sobie przypisana naturę i ona w jakiejś części determinuje ich formy czy barwy, jednak wciąż mają kolosalne pole manewru w tej materii.

zdecydowanie mocno jest to dla mnie widoczne gdy decydują się ona na przybranie konkretnej formy dla swego człowieka. gdy maluję osobistego anioła, niektóre z nich od razu pokazują się tak jak mają być przedstawione inne zaś kombinują nie mogąc się na jeden przekaz zdecydować. bo w tym jak się ukazują (zaś zlecenie komuś na zobrazowanie anioła też jest formą ukazania się) przekazują sporo informacji. co prawda ja widzę symbolikę zawartą w pracach, jednak nie interpretuję jej pozostawiając to człowiekowi, bo wszak to on pragnie porozumieć sie z aniołem :)

anioły kierunkowe
anioły osobiste
mandale

MOJA WIZYTÓWKA
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
29-03-2010, 20:25:35
To dobre duchy które niosą mnie przez ciemną droge mojego życia. Pojawiają się wtedy kiedy wydaje nam się że wszystko upadło.
29-03-2010, 20:31:20
raczej pojawiają się wtedy, gdy Ty zgadzasz się przyjąć ich pomoc :) bo one to chętnie pomagały by cały czas ino dano nam wolną wolę zatem czynimy co chcemy a nie co trzeba ;)

anioły kierunkowe
anioły osobiste
mandale

MOJA WIZYTÓWKA
03-04-2010, 22:36:44
A ja napiszę tak :) :

Mam kontakt z Aniołami poprzez pismo automatyczne i jak "szepczą" do mnie to nazywają siebie: "my dusze czyste".
Dodam jeszcze, że jest ich wielki ogrom.
W wyższym stopniu swego rozwoju duchowego pisze przeze mnie anioł także bardziej rozwinięty.
04-04-2010, 08:48:36
co masz na myśli pisząc o "bardziej rozwiniętym"?

anioły kierunkowe
anioły osobiste
mandale

MOJA WIZYTÓWKA

04-04-2010, 15:15:30
wiem napewno ze mna sie opiekuje aniol badz aniolowie mam nawet na to dowody czasmi jak leze na lozku czuje jak ktos sie zbliza siada badz kaldzie na moim lozku ale mam wrazenie ze to nie ejst dobry duch i wtedy prosze swojego aniola zeby chronil mnie przed zlem a ciezar z lozka momentalnie odchodzi , wydaje mi sie ze to odpowiedni temat by tutaj umiescic to przezycie , to nie jest jednorazowa sytuacja lecz zdaza sie czesciej

Niektóre odpowiedzi w życiu są tak niesamowite, choć satysfakcjonujące, że usłyszawszy je, umysł może tylko rozsiąść się wygodniej i czknąć z ukontentowania.
04-04-2010, 18:47:45
(29-03-2010 20:31:20)shi napisał(a):  raczej pojawiają się wtedy, gdy Ty zgadzasz się przyjąć ich pomoc :) bo one to chętnie pomagały by cały czas ino dano nam wolną wolę zatem czynimy co chcemy a nie co trzeba ;)

To się czuje...większy przypływ dobroci... nauka tego bezgranicznego szczęścia.
Czucie bezgranicznej miłości.
Słowa przepełnione wiarą...
04-04-2010, 19:47:54
szept. co prawda cytat nie ten ale rozumiem że to ta odpowiedź ;)

niemniej nie o to pytałam :)

choć i tak ta odpowiedź wiele wniosła do twej poprzedniej.

nalka, a jak emocjonalnie podchodzisz do tego typu doświadczeń?

anioły kierunkowe
anioły osobiste
mandale

MOJA WIZYTÓWKA
05-04-2010, 09:11:54
emocjonlanie? co do tego bytu co sie kladzie badz siada na moi lozku to troche sie go boje , mam wrazenie ze to moze duch kogos kto kiedys mieszkal w tym mieszkaniu ale nie gadalam z wlascicielem i niewiem czy ktos tam umarl zeby to potwierdzic , dodam ze wczesneij sie w tym mieszkaniu nie balam wiec jest szansa ze moze ten byt przybyl w miedzyczasie do domu i nie jest jakso zwiazany z tym miejscem

05-04-2010, 19:45:06
wiesz, bo jak napisałaś mi odnośnie swego anioła ( pW jeszcze nie czytałam, zatem może zaraz będę edytować ;) ) to zobaczyłam parę rzeczy przy Tobie. ale o tym to osobiście pogadamy ;)

w każdym razie się nie bój :)

anioły kierunkowe
anioły osobiste
mandale

MOJA WIZYTÓWKA
Odpowiedz