"Geomancja dla początkujących" Richard Webster - Rozdajemy książki

Wróżymy tylko osobom pełnoletnim - REGULAMIN PRÓŚB O WRÓŻBĘ - Kliknij i przeczytaj koniecznie!

Pytaj i odpowiadaj - zapraszamy na nasz nowy serwis - dołącz do nas już dziś!

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka uwag o rytuałach
10-05-2010, 15:20:33
Kilka uwag o rytuałach
Tak sobie czytam tutejsze posty o rytuałach na to czy na tamto. Wszystko fajnie, są to dobre i sprawdzone rytuały ale...
No własnie to małe ale.

Rytuał rytuałem, ale nie każdy zdaje sobie sprawę, ze jest to jednak uzycie magii. A to jak taniec na pajęczynie.
Wyobrźmy sobie pajęczą sieć, każda z nici to jedno zaklęcie, jeden rytuał. My jesteśmy na tej nitce. Używając magii, nawet tak wydawałoby sie niewinnej i pożyecznej, jak oczyszczanie mieszkania czy uzdrowienie finansów, wywołuje falę, która rozchodzi się po całej pajęczynie. A na tej pajęczynie znajduje się wiele istot, dobrych ale też złych. I te byty złe od razu biegną w stronę skąd rozeszła sie ta fala. Podchodzą blisko i sprawdzaja czy osoba uzywająca magii jest magiem, czy laikiem, który po prostu poruszyl nierozważnie tę nić. Jeśli wyczują, że jest to ktoś nie znajacy się na magii, nie umiejący się zabezpieczyć, natychmiast rzucają sie na taką osobą, podczepiają do jej energetyki i żywią nią. Co gorsza nawet te większe demoniczne byty po takiej niteczce mogą dojść do potencjalnej ofiary.
Potem nie wiemy co się dzieje. Zaczynają się problemy w zyciu lub zdrowotne i mało kto kojarzy to z jakimś niewinnym rytuałem.
Zacytuj ten post w odpowiedzi

10-05-2010, 22:29:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2010 22:30:17 przez tribal.)
RE: Kilka uwag o rytuałach
Niestety nie da się uniknąć bezmyślnych przepisów na rytuały, którymi można sobie tylko narobić ała. Nawet na tym forum zauważam już wiele zaczątków goecji..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
11-05-2010, 04:22:37
Cześć tribal

Myslę, ze większość osób w dobrej wierze łapie się za rytuały. Dlatego warto informować jakie mogą być tego konsekwencje.
11-05-2010, 16:59:52
Więc dobrze, ze sie tu pojawiliśmy i będziemy pomagać nie stać się ofiarom własnych fantazji;)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
11-05-2010, 17:04:30
Oj tak Tribal, oj tak ;)

A całkiem poważnie to jeśli będe mogłą pomóc to chętnię pomogę
11-05-2010, 19:32:03
cóż, wiele osób, szczególnie młodych, pragnie szybkiego efektu na swoje bolączki. najczęściej miłosne... niestety nawet te, które uważają że są świadome konsekwencji a rzeczywistości nie widza nawet początku sieci jaka się wiąże z ingerencjami energetycznymi. przyznam ze chwila w której zobaczyłam tę konkretną sieć zależności była zdumiewająca, szczególnie iż po raz pierwszy ujrzałam ją w skali globalnej. to robi wrażenie ale i uczy pokory. no i powoduje, że nim człowiek zdecyduje się na jakąkolwiek ingerencje to zastanowi się kilka razy ;)

ja mam swoje sposoby, ale nie powiem, bo za łatwe i jeszcze łatwiej zrobić z nich wymówkę ;)

anioły kierunkowe
anioły osobiste
mandale

MOJA WIZYTÓWKA
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
13-05-2010, 06:04:23
Niestety Shi...

Wiele osób, zwłaszcza młodych, nie chce nawet przyjać do wiadomosci, że magia to nie remedium na wszystkie bolączki i oryginalność wśród rówieśników.
Z przykrością zauważam też, ze częstym sposbem na nudę wśród młodych "magów" są zabawy w przywoływanie, niestety tych mrocznych bytów. Traktuja to jako zabawę, ale też uważają, że mają dosć siły by nad takim bytem zapanować. W wyobraźni widzą siebie jako wszechpotężnego maga czy czarownicę, którzy maja co chcą bo usługuje im demon czy inny mroczny byt.
Jakie są tego konsekwencję pisać nawet nie muszę. :(

A i czary miłosne, tak popularne ostatnio wśród nastolatek, którym spieszno jest do bycia z tym jednym jedynym, bez względu na wszystko, nawet nie zdają sobie sprawy jak wiele z tych magicznych zaklęć wchodiz w sferę tzw "czarnej magii" i jakie mogą byc tego konsekwencje. Nawet nie wiedzą, ze wchodzą w sferę manipulacji, a miłosć w ten sposób zdobyta nie jest i raczej nie będzie prawdziwą miłością.

Ja to poniekąd rozumiem. Sama kiedys byłam nastolatką i pragnęłam Wielkiej Miłości. Wtedy człowiek inaczej patrzy na swiat. Ale jednak czasem warto się zastanowić nad tym, co się robi. Bo w magii wiek i twierdzenie, ze nie wiedziałam(em) nie jest usprawiedliwieniem.
Konsekwencje są jakie są (czy tez moga być).
Odpowiedz