"Geomancja dla początkujących" Richard Webster - Rozdajemy książki
Wróżymy tylko osobom pełnoletnim - REGULAMIN PRÓŚB O WRÓŻBĘ - Kliknij i przeczytaj koniecznie!
Pytaj i odpowiadaj - zapraszamy na nasz nowy serwis - dołącz do nas już dziś!
|
Pare pytań :)
|
|
05-08-2010, 10:46:49
|
|||
|
|||
|
Pare pytań :)
Czy można się uczyć znaczeń kart na cudzych kartach? Chodzi o to, żeby je sobie obejrzeć i poczytać np książkę na ich temat, ale z nich nie wróżyć. Czy w ogóle nie wolno cudzych dotykać? Jak już się zaopatrzę w swoje karty, jak wybrać patrona? Sugerować się opisem, wizualnym wyglądem, karta do mnie "przemówi"?
|
|||
|
05-08-2010, 11:00:08
|
|||
|
|||
|
RE: Pare pytań :)
Można się ich "uczyć", oglądać, niekoniecznie używając jakiejkolwiek fizycznej talii. Lepiej nie używaj cudzej ponieważ to nie będzie do końca talia wybrana przez Ciebie.
Możesz czytać o nich, starać się zapoznawać się z ich wizerunkami - przy tym oglądając w necie wiele różnych talii, najlepiej pełnych. Znajdziesz je np. tu: Taroteca, są tu pełne talie i do woli możesz je oglądać i sama wybrać taką która do Ciebie "przemówi". Czyichś kart zazwyczaj się dotyka kiedy tarocista prosi kwerenda o przełożenie kart lub losowanie kart do rozkładu (choć słyszałam że są tacy którzy wcale nie dają dotykać swoich kart). Nie do końca wiem co masz na myśli patrona talii? Strażnika czy kartę zamykającą? "Im więksi jesteśmy w skromności, dobroci i czułości, tym bliżej wielkości się znajdujemy". Nie stawiam kart na PW. Tarot Numerologiczny Beladonny |
|||
|
05-08-2010, 11:03:23
|
|||
|
|||
|
Tak właśnie ten strażnik, co się go kładzie na wierzchu po zakończeniu używania kart.
|
|||
|
05-08-2010, 11:08:53
|
|||
|
|||
|
Teoretycznie można wybrać taką kartę którą się chce. Najczęściej są to Głupiec, Mag i Najwyższa Kapłanka.
"Im więksi jesteśmy w skromności, dobroci i czułości, tym bliżej wielkości się znajdujemy". Nie stawiam kart na PW. Tarot Numerologiczny Beladonny |
|||
|
05-08-2010, 14:04:17
|
|||
|
|||
|
A skąd mamy wiedzieć, czy z danej karty mamy wyczytać pozytywne czy negatywne strony? Bo bazą jest pierwsza, a reszta jest uzupełnieniem pierwszej, wiec resztę można sobie wydedukować, ale jak dobrze zrozumieć tę pierwszą? Czy może trzeba powiedzieć o pozytywach i negatywach danej karty? Jeju ile w tym wszystkim niepewności
|
|||
|
08-08-2010, 14:09:26
|
|||
|
|||
|
poczytaj sobie znaczenie kart np.tu na forum lub ksiazki ,pozatym jak sie zacznie prace z kartami to z czasem sama zobaczysz czy ta karta ma dla ciebie pozytw.strone czy negat.znaczenie
jak sie mawia wprawa czyni mistrza
|
|||
|
08-08-2010, 17:17:38
|
|||
|
|||
|
Ja właśnie radziłabym odwrotnie. Najpierw zapoznać się z wizerunkami kart, pooglądać je, "wyczuć" je a dopiero potem poszperać w książkach czy w necie.
"Im więksi jesteśmy w skromności, dobroci i czułości, tym bliżej wielkości się znajdujemy". Nie stawiam kart na PW. Tarot Numerologiczny Beladonny |
|||
|
08-08-2010, 19:38:58
|
|||
|
|||
|
dla mnie to jest oczywiste ze jak sie interesuje kartami to sie tez je oglada(aby wybrac talie ) dlatego tego nie napisalam
|
|||
|
08-08-2010, 20:00:32
|
|||
|
|||
|
Nie chodziło mi o wybieranie talii
, może wyskoczyłam przed orkiestrę . Inaczej się nie da jak je po prostu oglądać. ![]() Miałam na myśli że lepiej zgłębiać ich znaczenie, symbolikę najpierw je oglądając, zwracając uwagę na to jak i co "mówią" do Ciebie. Potem dopiero zapoznać się z ich znaczeniami z książek i internetu. "Im więksi jesteśmy w skromności, dobroci i czułości, tym bliżej wielkości się znajdujemy". Nie stawiam kart na PW. Tarot Numerologiczny Beladonny |
|||
|
10-08-2010, 10:46:51
|
|||
|
|||
|
ehehe
tak zgadzam sie z tym co piszesz
|
|||
|
15-08-2010, 18:22:09
|
|||
|
|||
|
Trudne pytanie, bo jest to bardzo indywidualne. Zresztą uważam, że jak ktoś naprawdę zainteresuje się Tarotem, będzie chciał bardzo szybko zakupić swoją pierwszą, wyjątkową talię...
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|